Elindulás, megállás

Elindulás, megállás

Követelmény

>Csatolja be a biztonsági övet, és a járművel egyenletesen, a szükséges jelzőberendezéseket, kezelőszerveket az előírásoknak megfelelően használva, körültekintően induljon el.

>Indulás előtt a külső visszapillantó tükörből valamint a holttér ellenőrzésével győződjön meg az elindulás veszélytelenségéről.

>A járdaszegély (úttest széle) mellől kezdett elinduláskor az úttesten haladó járművek számára elsőbbséget kell biztosítani.

>Az úttestre várakozóhelyről, kapukijáróból kihajtáskor az úttesten haladó járműveken kívül a gyalogosoknak (kerékpárúton haladóknak) is elsőbbséget kell adni, valamint irányjelzést kell adnia a forgalomba való bekapcsolódás irányának megfelelően.

>Kézifékkel rögzített járművel való elinduláskor a kéziféket úgy kell kiengedni, hogy a jármű hátragurulása az 50 cm-t ne haladja meg.

 

Hibavonalat kell adni, ha

>a biztonsági övet nem csatolta be,
>a pedálokat, a kormányt és a kéziféket nem összehangoltan kezeli,
>a járművel nem egyenletesen gyorsítva indul el,
>nem a forgalmi helyzetnek megfelelően (lassan, vagy „erőszakosan”) indul el a járművel,
>a világítást szükség esetén nem kapcsolja be.

 

 

 

 

 

Legközelebbi tanfolyam

Sajnos jelenleg nem tudjuk megtartani a tantermi tanfolyamokat. A jelentkezőkkel egyeztetünk, akik már jelezték részvételi szándékukat. Ha kérdésed van, kérjük, keress bennünket telefonon vagy e-mailben! Nyitva tartásunk: hétfő és csütörtöki napokon 10-16 óráig